Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την συμμετοχή της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Βύρωνα στις δημοτικές εκλογές





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σας ενημερώνουμε ότι στις δημοτικές εκλογές  της 26ης Μάη 2019 στον Δήμο Βύρωνα, μετά από συλλογικές διαδικασίες, η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΥΡΩΝΑ θα συμμετέχει με υποψήφιο δήμαρχο τον Τάσο Μαυρόπουλο.



Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκε στον Βύρωνα το 1961 στον οποίο κατοικεί μέχρι σήμερα, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Απόστρατος Αντιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο οποίο υπηρέτησε από το 1982 έως το τέλος του 2010 που αποστρατεύθηκε, από την θέση του διοικητή στο Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού Π/Μ. Ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος από το 1989, μέλος των προσωρινών διοικήσεων, γεν. γραμματέας της ένωσης και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων προσωπικού Λιμενικού Σώματος 2002-2007.



Συντονιστής του τμήματος Σωμάτων ασφαλείας του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ από το 2010 μέχρι το 2015, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθήνας το 2012 και στην Β΄ Αθήνας το 2015. Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παραιτήθηκε στις 27/8/15 μετά την συνθηκολόγηση της κυβέρνησης και την μνημονιακή στροφή της. Υποψήφιος με την ΛΑΕ στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη 2015.



Ενεργό μέλος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας  και των πρωτοβουλιών ενάντια στο ξεπούλημα  της δημόσιας περιουσίας. Εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος από το 2014 με την ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ, διετέλεσε αντιδήμαρχος περιβάλλοντος διαχείρισης κοινόχρηστων χώρων, καθαριότητας και ανακύκλωσης. Τον Φλεβάρη του 2016 ανεξαρτητοποιήθηκε, διαφωνώντας με τις επιλογές της δημοτικής αρχής και την εναρμόνισή της με τις μνημονιακές κατευθύνσεις της κυβέρνησης. Αποκαλύπτοντας, με συνεχή παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο, τις πολιτικές επιλογές της δημοτικής αρχής και της κεντρικής εξουσίας, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα του Δήμου και ενισχύοντας τη φωνή των πληττόμενων κοινωνικών ομάδων. 



Πεποίθησή μας, στην παρούσα πολιτική συγκυρία που βιώνει ο τόπος μας, είναι ότι οι βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων δεν είναι μονόδρομος, μπορούν να ανατραπούν. Με συστράτευση εκείνων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που βάζουν τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων και της πόλης μπροστά. Ο Δήμος δεν πρέπει να είναι διεκπεραιωτής των αντιλαϊκών κατευθύνσεων στην τοπική κοινωνία, αλλά να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολιτών, ενισχύοντας τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του.  Γι αυτό χρειάζεται συγκέντρωση δυνάμεων, συμπόρευση και συνεργασία σε τοπικό επίπεδο των δημοτικών παρατάξεων και δυνάμεων που έχουν σαφή αντιμνημονιακή, αντικλεισθενική, αντιδιαχειριστική και αντινεοφιλελεύθερη κατεύθυνση.

Γι αυτό προτείναμε και κοινή εκλογική παρέμβαση στον δήμο Βύρωνα,
η οποία δυστυχώς δεν έγινε αποδεκτή.


Σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθειά μας

                   Για μια ζωή που μας Αξίζει, 
                                              σε μια πόλη που μας Ανήκει     


Άνοιξη 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου